В Ізюмі суд заарештував древесину без документів і вантажівку, в якій її преревозили

Фото: hk.npu.gov.ua

Рішенням Ізюмського міськрайонного суду накладено арешт на деревину невідомого походження  та транспортний засіб, в якому її перевозили.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

Таким чином суд задовольнив клопотання Ізюмського ВП Нацполіції про арешт майна.

Судом встановлено, що 26 лютого о 21:00 під час здійснення патрулювання міста, працівниками Ізюмської поліції було зупинено вантажний автомобіль, який перевозив деревину на вигляд породи «сосна».

Провівши огляд вантажного автомобіля з напівпричепом, інженером з охорони природних екосистем НПП «Святі гори», було встановлено, що фактичний об’єм транспортуючої деревини не співпадає з об’ємом зазначеним в дозвільних документах, наданими перевізником та власником деревини, щонайменше на 8м3, походження якої невідомо та правовстановлюючих документів на яку не надано.

Відомості про вищевказане кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – частина 1 статті 246 Кримінального кодексу України, тобто незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.

Вислухавши учасників провадження, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність накладення арешту на лісоматеріали у вигляді стовбурів дерев породи «сосна», та на транспортний засіб, який здійснював їх перевезення.

Відповідне рішення суд прийняв 28 лютого. 4 березня слідчим суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області проголошено повний текст ухвали.

Як повідомляв Харків Times,  в Ізюмі під виглядом санітарної зачистки спиляли 60-річні дуби.